Koozali.org formerly Contribs.org

Getting Outlook Web Access (OWA) to work through SME6.x

Getting Outlook Web Access (OWA) to work through SME6.x
« on: July 20, 2004, 07:31:07 PM »
Hi all

Just ran into this prob at a clients and figured I might as well share this beautiful experience.

Clients IT tech in Canada has in his 'wisdom' decided to implement OWA in Exchnage 2000 using std http instead of the recommended https.  This produces the problems of squid inspecting the traffic going to the OWA server instead of ignoring it if using https (squid can't inspect the encrypted stream).

After much research and many dead ends this is the answer for us SME users.

OWA relies on webdav to do its 'magic' and when http is used some webdav methods that OWA uses are not passed on to the OWA server but blocked by squid; the result of this is the word Loading... at the top of the Inbox and nothing actually loding in the frame.

These required methods can be loaded (even tho SME squid doesn't directly support them in the acl webdav command) by adding the following line to the squid.conf file:

extension_methods SEARCH SUBSCRIBE UNSUBSCRIBE POLL BCOPY BPROPPATCH

Once squid.conf is regenerated with this line a simple restart of squid is all that is needed to get OWA to work.

HTH
..................

Too bad so sad
« Reply #1 on: August 14, 2004, 03:43:20 AM »
Still doesn't work. Not using HTTPS only HTTP. I can log in but all I get is the words "loading..." forever under new mail. I can see and use the Calendar. Someone told me he had the same problem and it had something to do with a firewall issue. He travels and when he logs in from Public Schools it doesn't work when he uses his dial up account it works.
What are the three dots for at the end of my signature file and why can't I get rid of them?These three dots right here >...

cc_skavenger

OWA trouble
« Reply #2 on: August 14, 2004, 04:50:22 AM »
Stancol,

I had to update squid to version 2.5 for it to work over http.

Here's a link to it:

http://ccskavenger.lc-usa.net/RedHat/contribs/swelltech-squid/squid-2.5.STABLE3-1rh_7x.i386.rpm

I did basically what smeghead did, but this is the list I used:

extension_methods SEARCH GNUTELLA BPROPPATCH SUBSCRIBE CCM_POST

HTH

PRandom

Getting Outlook Web Access (OWA) to work through SME6.x
« Reply #3 on: August 14, 2004, 07:54:32 AM »
Or you could use Firefox or Mozilla instead of IE

Firefox
« Reply #4 on: August 20, 2004, 06:57:34 AM »
Firefox solves the problem quickly when you only have a couple of users needing to access outlook via the web.
What are the three dots for at the end of my signature file and why can't I get rid of them?These three dots right here >...

PRandom

Getting Outlook Web Access (OWA) to work through SME6.x
« Reply #5 on: August 21, 2004, 09:15:51 AM »
We always set up https access only during our installs of exchange this gives some added security and proxies along the way don't break the webdav. I still find firefox the best solution for remote access, the funtionality is reduced to the old exch 5.5 version of OWA without the webdav but it does the job quickly and works everytime.