Koozali.org formerly Contribs.org

Out of Office strange problem

Out of Office strange problem
« on: September 04, 2019, 11:21:45 AM »
Hi
Have an odd problem, not exactly sure when it went wrong, but have not tried it in ages.
My local domain is set to newbiz.local, up until now I have had to go into horde and change the options to say paul@newbiz.co.uk instead of paul@newbiz.local
I tested sending an email from horde and it works, with no bounces as the domain sending is now correct.
However when I use the out of office, I get email bounces as the sender is still wrong as paul@newbiz.local ! Any idea what has gone wrong? used to work really well in the past.

Regards Paul.
Infamy, Infamy, they all have it in for me!

Online janet

  • ****
  • 4,798
Re: Out of Office strange problem
« Reply #1 on: September 04, 2019, 01:45:09 PM »
Drifting

I seem to recall there are multiple places in horde to configure the sender email address, so look harder.

It is not (& never has been) a good idea to use ***.local as your main domain name on sme server as it will cause problems, some of which you are experiencing now.

I suggest you change the main domain name on your sme server to
newbiz.co.uk
or a valid domain name you use.

You can safely do this using the console (login as admin) & select Configure this server.
Please search before asking, an answer may already exist.
The Search & other links to useful information are at top of Forum.

Offline ReetP

  • *
  • 2,255
Re: Out of Office strange problem
« Reply #2 on: September 04, 2019, 09:44:36 PM »
Quote
It is not (& never has been) a good idea to use ***.local as your main domain name on sme server as it will cause problems, some of which you are experiencing now.

Absolutely.

And with free letsenceypt certs there is really no excuse.
...
1. Read the Manual
2. Read the Wiki
3. Don't ask for support on Unsupported versions
4. I have a job, wife, and kids and do this in my spare time. If you want something fixed, please help.

Bugs are easier than you think: http://wiki.contribs.org/Bugzilla_Help

If you love SME and don't want to lose it, join in: http://wiki.contribs.org/Koozali_Foundation

Re: Out of Office strange problem
« Reply #3 on: September 05, 2019, 11:13:00 AM »
Thanks for the replies, and yes there is an excuse, I did not know the limitation of using .local, old habit left over from my microsoft days. However, the point I was making is that it did work, now its does not. I really do take on board what you are saying about the proper domain, but with over 35 users who will need the cert updating etc it is rather going to be  nightmare. Think I will try this out on my personal sme first, as it was a general mistake I made back on version 7, and am a great advocate of "if it ain't broke don't fix it" but appreciate now it is all coming back to bite me...
I heard stacking trollys at the local supermarket might suit me better :-)

Paul.
Infamy, Infamy, they all have it in for me!

Offline ReetP

  • *
  • 2,255
Re: Out of Office strange problem
« Reply #4 on: September 05, 2019, 11:25:57 AM »
Well, it may be a pain, but you might as well deal with it sooner rather than later. It will probably make your life a lot easier in the long run.

It may not fix your error, but it is a step in the right direction.

Nonetheless, something has clearly changed. What, and when?

There are likely to be some errors somewhere in your logs.

https://wiki.contribs.org/Useful_Commands#Parse_Log_files_to_search_for_errors
https://wiki.contribs.org/Talk:Useful_Commands
https://wiki.contribs.org/User_talk:Stephdl#Log

Go see what you can find.

Also, in server-manager run the debug report and show us what hacks you have.
...
1. Read the Manual
2. Read the Wiki
3. Don't ask for support on Unsupported versions
4. I have a job, wife, and kids and do this in my spare time. If you want something fixed, please help.

Bugs are easier than you think: http://wiki.contribs.org/Bugzilla_Help

If you love SME and don't want to lose it, join in: http://wiki.contribs.org/Koozali_Foundation

Online janet

  • ****
  • 4,798
Re: Out of Office strange problem
« Reply #5 on: September 05, 2019, 06:28:43 PM »
Drifting

When you change the sme server domain name & install the letsencrypt contrib re certificate at the same time, your users will not have issues as cert updating should be automatic (in most cases).

The probable reason "it does not work now" is due to external mail servers not trusting your domain, as it is not a valid & resolvable domain (amongst many other reasons & factors too).

You server is broke now & does need fixing !
Please search before asking, an answer may already exist.
The Search & other links to useful information are at top of Forum.