Koozali.org formerly Contribs.org

New installation of 9.2: All ports are closed in server-gateway mode

Offline gabby

I am upgrading from 8.1 to 9.2 with a fresh installation. I have replicated all of the settings from the old server image.

Using ShieldsUp! at www.grc.com, I find that all of my server's ports are in stealth mode.

An External user is unable to connect to the web server (HTTP), webmail (HTTPS) or mail server (POP3S).
Internal users can access the web server and webmail. We have not tested POP3 because the server has not received any messages.

No other equipment in the network has changed. The server is connected directly to the modem.

I have carefully walked through the Email configuration wiki (https://wiki.contribs.org/Email) and the Server Administration Manual (https://wiki.contribs.org/SME_Server:Documentation:Administration_Manual:Chapter13#E-mail).

The Dynamic DNS records have the correct IP address. When we configure the modem to allow ICMP, external users are able to ping the server successfully. The fresh installation uses the same domain name as the previous installation.

According to my understanding, this should be a drop in replacement. Can anyone provide suggestions on how to configure the used ports?

Offline ReetP

  • *
  • 2,053
Re: New installation of 9.2: All ports are closed in server-gateway mode
« Reply #1 on: April 06, 2019, 11:05:31 PM »
Sounds like your modem is blocking access. Either blocking or not connected.

How is the modem configured?

How is SME configured to use the modem?
...
1. Read the Manual
2. Read the Wiki
3. Don't ask for support on Unsupported versions
4. I have a job, wife, and kids and do this in my spare time. If you want something fixed, please help.

Bugs are easier than you think: http://wiki.contribs.org/Bugzilla_Help

If you love SME and don't want to lose it, join in: http://wiki.contribs.org/Koozali_Foundation

Offline ReetP

  • *
  • 2,053
Re: New installation of 9.2: All ports are closed in server-gateway mode
« Reply #2 on: April 06, 2019, 11:09:19 PM »
Note the ping response is probably the modem not SME.

Also your old post

https://forums.contribs.org/index.php/topic,53260.msg276112.html#msg276112

Check your modem...
...
1. Read the Manual
2. Read the Wiki
3. Don't ask for support on Unsupported versions
4. I have a job, wife, and kids and do this in my spare time. If you want something fixed, please help.

Bugs are easier than you think: http://wiki.contribs.org/Bugzilla_Help

If you love SME and don't want to lose it, join in: http://wiki.contribs.org/Koozali_Foundation

Offline gabby

Re: New installation of 9.2: All ports are closed in server-gateway mode
« Reply #3 on: April 07, 2019, 08:48:22 PM »
Thank you for your responses.

I dove deeper into the modem settings and found the IP address for the server and the IP address for the port forwarding rules in the modem did not match. Once I fixed this, the appropriate ports opened as expected.

Thank you for your ideas and support.

Offline ReetP

  • *
  • 2,053
Re: New installation of 9.2: All ports are closed in server-gateway mode
« Reply #4 on: April 07, 2019, 09:05:02 PM »
I dove deeper into the modem settings and found the IP address for the server and the IP address for the port forwarding rules in the modem did not match. Once I fixed this, the appropriate ports opened as expected.


LOL... nothing like a simple fix is there ?
...
1. Read the Manual
2. Read the Wiki
3. Don't ask for support on Unsupported versions
4. I have a job, wife, and kids and do this in my spare time. If you want something fixed, please help.

Bugs are easier than you think: http://wiki.contribs.org/Bugzilla_Help

If you love SME and don't want to lose it, join in: http://wiki.contribs.org/Koozali_Foundation