Koozali.org formerly Contribs.org

W10 will not connect to SME 9.2 domain

Re: W10 will not connect to SME 9.2 domain
« Reply #30 on: September 15, 2018, 09:27:51 AM »
Stefan,

Your first point was 'is there a distro out there....' which I answered.

Second, the thread was actually really about domain logons to SME 9.x, not just browsing which I believe is still possible with SMB 1 installed on Windows.

Third, your test was on SME 10, not 9 as per the topic which you quoted.....

You are comparing chalk and cheese :-)

Yes - I you're right. I was in a kind of tunnel  8) Therefore I suggest to move this to a more appropriate place in the forum. I didn't want to hijack the thread, sorry.

BTW I read in several different forums, that the last WIN10 update makes even a samba4 server invisible in the network. I saw this behaviour in the setup of my VM enviroment. The registry patch for WIN10 didn't help. So, maybe it helps at least to connect WIN10 to a samba server and get to the data.
And then one day you find ten years have got behind you.

Time, 1973
(Mason, Waters, Wright, Gilmour)

Offline ReetP

  • *
  • 1,459
Re: W10 will not connect to SME 9.2 domain
« Reply #31 on: September 15, 2018, 10:21:43 AM »
No worries :-)

If you have definitive links on a Samba 4 issue post them if they are relevant.

I'm not convinced a S4 server becomes invisible !!!!
...
1. Read the Manual
2. Read the Wiki
3. Don't ask for support on Unsupported versions

Bugs are easier than you think: http://wiki.contribs.org/Bugzilla_Help

If you love SME and don't want to lose it, join in: http://wiki.contribs.org/Koozali_Foundation