Koozali.org formerly Contribs.org

Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?

Offline Franco

  • *
  • 1,170
    • http://contribs.org
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #15 on: January 09, 2018, 02:19:11 AM »
Thanks all, at least now I know I'm not alone!

About the errors, I know it's a early "late" product, but I've tried every single alpha/beta since SME5, and I'm aching to see samba4 in action ;-)

After the updates, the samba protocol, nmbd to be more precisely, does not work. Be it Windows, Mac or linux.
So it's not related to Windows 10.

I fixed by regressing libtevent-0.9.28-1.el7.x86_64.rpm.
Uninstall the 0.9.31 and install the earlier version and restart samba.

Thanks,



Offline edb

  • *
  • 515
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #16 on: April 26, 2018, 07:03:47 AM »
Could you explain how exactly you fix this as I am not successful in removing libtevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64 as too many dependencies.
Can you provide the commands you used to accomplish the removal back to  libtevent-0.9.28-1.el7.x86_64.rpm?
Thank you

-edb
......

Offline Jean-Philippe Pialasse

  • *
  • 1,187
  • aka Unnilennium
    • http://smeserver.pialasse.com
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #17 on: April 26, 2018, 06:05:38 PM »
Could you explain how exactly you fix this as I am not successful in removing libtevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64 as too many dependencies.
Can you provide the commands you used to accomplish the removal back to  libtevent-0.9.28-1.el7.x86_64.rpm?
Thank you

-edb
Code: [Select]
yum update smeserver-yum --enablerepo=smeupdates-testing -y
signal-event yum-modify
yum downgrade libtevent  --disablerepo=* --enablerepo=smeupdates-testing,smeos,smeupdates



should do

then you can use regular update


Offline Franco

  • *
  • 1,170
    • http://contribs.org
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #18 on: April 26, 2018, 06:48:12 PM »
Hi,

Or just do like I did:
rpm -e libtevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64

and install the the older one.

Thanks,

Offline edb

  • *
  • 515
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #19 on: April 26, 2018, 07:15:23 PM »
Thank you for the response but when I tried it I got the following errors:
Code: [Select]
==============================================================
[root@smeserver-10 ~]# signal-event yum-modify
[root@smeserver-10 ~]# yum downgrade libtevent  --disablerepo=* --enablerepo=sme
updates-testing,smeos,smeupdates
Loaded plugins: fastestmirror, post-transaction-actions, smeserver
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * smeos: mirror.canada.pialasse.com
 * smeupdates: mirror.canada.pialasse.com
 * smeupdates-testing: mirror.canada.pialasse.com
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package libtevent.x86_64 0:0.9.28-1.el7 will be a downgrade
---> Package libtevent.x86_64 0:0.9.31-2.el7_4 will be erased
--> Finished Dependency Resolution
Error: Package: python-tevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64 (@smeupdates)
           Requires: libtevent(x86-64) = 0.9.31-2.el7_4
           Removing: libtevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64 (@smeupdates)
               libtevent(x86-64) = 0.9.31-2.el7_4
           Downgraded By: libtevent-0.9.28-1.el7.x86_64 (smeos)
               libtevent(x86-64) = 0.9.28-1.el7
 You could try using --skip-broken to work around the problem
 You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest
[root@smeserver-10 ~]# rpm -q libtevent
libtevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64
[root@smeserver-10 ~]#
......

Offline Jean-Philippe Pialasse

  • *
  • 1,187
  • aka Unnilennium
    • http://smeserver.pialasse.com
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #20 on: April 26, 2018, 08:37:35 PM »
Thank you for the response but when I tried it I got the following errors:
Code: [Select]
==============================================================
[root@smeserver-10 ~]# signal-event yum-modify
[root@smeserver-10 ~]# yum downgrade libtevent  --disablerepo=* --enablerepo=sme
updates-testing,smeos,smeupdates
Loaded plugins: fastestmirror, post-transaction-actions, smeserver
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * smeos: mirror.canada.pialasse.com
 * smeupdates: mirror.canada.pialasse.com
 * smeupdates-testing: mirror.canada.pialasse.com
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package libtevent.x86_64 0:0.9.28-1.el7 will be a downgrade
---> Package libtevent.x86_64 0:0.9.31-2.el7_4 will be erased
--> Finished Dependency Resolution
Error: Package: python-tevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64 (@smeupdates)
           Requires: libtevent(x86-64) = 0.9.31-2.el7_4
           Removing: libtevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64 (@smeupdates)
               libtevent(x86-64) = 0.9.31-2.el7_4
           Downgraded By: libtevent-0.9.28-1.el7.x86_64 (smeos)
               libtevent(x86-64) = 0.9.28-1.el7
 You could try using --skip-broken to work around the problem
 You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest
[root@smeserver-10 ~]# rpm -q libtevent
libtevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64
[root@smeserver-10 ~]#

then

yum update smeserver-yum --enablerepo=smeupdates-testing -y
signal-event yum-modify
yum downgrade libtevent  python-tevent --disablerepo=* --enablerepo=smeupdates-testing,smeos,smeupdates

Offline edb

  • *
  • 515
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #21 on: April 26, 2018, 09:28:21 PM »
Ok the new commands worked perfectly. Thank you very much!

Code: [Select]
[root@smeserver-10 ~]# yum downgrade libtevent  --disablerepo=* --enablerepo=sme
updates-testing,smeos,smeupdates
Loaded plugins: fastestmirror, post-transaction-actions, smeserver
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * smeos: mirror.canada.pialasse.com
 * smeupdates: mirror.canada.pialasse.com
 * smeupdates-testing: mirror.canada.pialasse.com
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package libtevent.x86_64 0:0.9.28-1.el7 will be a downgrade
---> Package libtevent.x86_64 0:0.9.31-2.el7_4 will be erased
--> Finished Dependency Resolution
Error: Package: python-tevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64 (@smeupdates)
           Requires: libtevent(x86-64) = 0.9.31-2.el7_4
           Removing: libtevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64 (@smeupdates)
               libtevent(x86-64) = 0.9.31-2.el7_4
           Downgraded By: libtevent-0.9.28-1.el7.x86_64 (smeos)
               libtevent(x86-64) = 0.9.28-1.el7
 You could try using --skip-broken to work around the problem
 You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest
[root@smeserver-10 ~]# rpm -q libtevent
libtevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64
[root@smeserver-10 ~]# yum update smeserver-yum --enablerepo=smeupdates-testing -y
Loaded plugins: fastestmirror, post-transaction-actions, smeserver
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * base: mirror.netflash.net
 * smeaddons: mirror.canada.pialasse.com
 * smeextras: mirror.canada.pialasse.com
 * smeos: mirror.canada.pialasse.com
 * smeupdates: mirror.canada.pialasse.com
 * smeupdates-testing: mirror.canada.pialasse.com
 * updates: mirror2.evolution-host.com
No packages marked for update
[root@smeserver-10 ~]# signal-event yum-modify
[root@smeserver-10 ~]# yum downgrade libtevent  python-tevent --disablerepo=* --
enablerepo=smeupdates-testing,smeos,smeupdates
Loaded plugins: fastestmirror, post-transaction-actions, smeserver
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * smeos: mirror.canada.pialasse.com
 * smeupdates: mirror.canada.pialasse.com
 * smeupdates-testing: mirror.canada.pialasse.com
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package libtevent.x86_64 0:0.9.28-1.el7 will be a downgrade
---> Package libtevent.x86_64 0:0.9.31-2.el7_4 will be erased
---> Package python-tevent.x86_64 0:0.9.28-1.el7 will be a downgrade
---> Package python-tevent.x86_64 0:0.9.31-2.el7_4 will be erased
--> Finished Dependency Resolution

Dependencies Resolved

================================================================================
 Package               Arch           Version               Repository     Size
================================================================================
Downgrading:
 libtevent             x86_64         0.9.28-1.el7          smeos          34 k
 python-tevent         x86_64         0.9.28-1.el7          smeos          17 k

Transaction Summary
================================================================================
Downgrade  2 Packages

Total download size: 51 k
Is this ok [y/d/N]: y
Downloading packages:
(1/2): libtevent-0.9.28-1.el7.x86_64.rpm                   |  34 kB   00:00
(2/2): python-tevent-0.9.28-1.el7.x86_64.rpm               |  17 kB   00:00
--------------------------------------------------------------------------------
Total                                               91 kB/s |  51 kB  00:00
Running transaction check
Running transaction test
Transaction test succeeded
Running transaction
  Installing : libtevent-0.9.28-1.el7.x86_64                                1/4
  Installing : python-tevent-0.9.28-1.el7.x86_64                            2/4
  Cleanup    : python-tevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64                          3/4
  Cleanup    : libtevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64                              4/4
  Verifying  : python-tevent-0.9.28-1.el7.x86_64                            1/4
  Verifying  : libtevent-0.9.28-1.el7.x86_64                                2/4
  Verifying  : libtevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64                              3/4
  Verifying  : python-tevent-0.9.31-2.el7_4.x86_64                          4/4

Removed:
  libtevent.x86_64 0:0.9.31-2.el7_4    python-tevent.x86_64 0:0.9.31-2.el7_4

Installed:
  libtevent.x86_64 0:0.9.28-1.el7      python-tevent.x86_64 0:0.9.28-1.el7

Complete!
[root@smeserver-10 ~]# rpm -q libtevent
libtevent-0.9.28-1.el7.x86_64

[root@smeserver-10 ~]# samba --version
Version 4.4.4
[root@smeserver-10 ~]#

« Last Edit: April 26, 2018, 09:45:33 PM by edb »
......

Offline Jean-Philippe Pialasse

  • *
  • 1,187
  • aka Unnilennium
    • http://smeserver.pialasse.com
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #22 on: April 26, 2018, 09:32:41 PM »
exclude libtevent and python-tevent from update untill some fix is out

I have openned a bug there : https://bugs.contribs.org/show_bug.cgi?id=10573

Offline edb

  • *
  • 515
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #23 on: April 26, 2018, 10:02:22 PM »
Great ... thank you very much Jean.

-edb
......

Offline edb

  • *
  • 515
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #24 on: May 28, 2018, 06:12:04 PM »
exclude libtevent and python-tevent from update untill some fix is out

I have openned a bug there : https://bugs.contribs.org/show_bug.cgi?id=10573

Has this been corrected yet? Just curious because I see version 4.6.2 now and libtevent-0.9.33-2.el7.x86_64

Is a downgrade necessary again or is it ok now.
Thanks
......

Offline Jean-Philippe Pialasse

  • *
  • 1,187
  • aka Unnilennium
    • http://smeserver.pialasse.com
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #25 on: May 28, 2018, 06:55:34 PM »
Has this been corrected yet? Just curious because I see version 4.6.2 now and libtevent-0.9.33-2.el7.x86_64

Is a downgrade necessary again or is it ok now.
Thanks

It should work with the last available version.
However if you did not update for a while I stroingly suggest to first update smeserver-yum and smeserver-support
first  and the remaining rpm after

Offline edb

  • *
  • 515
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #26 on: May 28, 2018, 07:07:51 PM »
It should work with the last available version.
However if you did not update for a while I stroingly suggest to first update smeserver-yum and smeserver-support
first  and the remaining rpm after

Great thank you!
......

Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #27 on: October 16, 2018, 06:50:23 PM »
Hello  :cool:

Take a try today on test-server + usb bootable key
dvd-iso downloaded from here : https://wiki.koozali.org/SME_Server:Download
Checksum is ok

I'm facing this error after choosing "install sme-server" (process begin and stop on) :
Code: [Select]
please insert CDROM containing /Packages/base/sme-kickstart.cfg
Should I feeling a bug ?

--
Christophe

Online TerryF

  • *
  • 975
Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #28 on: October 16, 2018, 09:19:56 PM »
Have not seen that error before, doesn't mean not to file a bug, always best practice to do that

How did you create the USB, what did you use to set it up.

What hardware are you trying to install to..

The more info you provide the better..
--
qui scribit bis legit

Re: Who gave SME Sever 10Alpha3 a test run?
« Reply #29 on: October 17, 2018, 09:59:17 AM »
How did you create the USB, what did you use to set it up.
It's a 4GB Transcend Jetflash ; I've restored iso file on my Debian pc with Gnome-Disk-Utility
Boot is ok ; took a try this morning in pluging usb key in rear of the server => same issue

Quote
What hardware are you trying to install to..
IBM X3200M1 (bios 1.42 / cpu=x3050 / 4*1GB pc2-5300E / 4*73GB sas on lsi 1064e raid1 ime / 1*ide dvd reader / 1*Tandberg RDX)
All bios and firmware updated

Quote
The more info you provide the better..
Can't ssh for the moment but I've took a picture (in attachment) ; /dev/sdb is the key