Koozali.org formerly Contribs.org

sme server not sending to all computeres under domain although setingsnot change

Hi guys i have problem i have mail server SME  we can receive email but we cannot send mail
since one years settings of me server  not changed and it can send and receive 
but suddenly not send email to outside from email company to outside email as yahoo,Hotmail any thing and it can receive from outside .but problem in sending
what i do to solve this problem and what i check.

I using sme server
server only mode on server
it receiving email no problem
but when i send email to outside it give me this error
this is for all computers in domain
error
Hi. This is the qmail-send program at altawi.com.sa.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<saif@mserver.altawi.com.sa>:
Recipient unknown

--- Below this line is a copy of the message.

Return-Path: <ahmedb@altawi.com.sa>
Received: (qmail 5342 invoked by alias); 13 Jan 2014 06:01:52 -0000
Delivered-To: alias-localdelivery-saif@altawi.com.sa
Received: (qmail 5339 invoked by uid 453); 13 Jan 2014 06:01:51 -0000
X-Virus-Checked: Checked by ClamAV on altawi.com.sa
Received: from pc-00105.altawi.com.sa (HELO ahmedsalah) (192.168.1.105)
    by altawi.com.sa (qpsmtpd/0.83) with ESMTP; Mon, 13 Jan 2014 09:01:51 +0300
From: "ahmed salah" <ahmedb@altawi.com.sa>
To: <ahmed_elbarbary.2010@yahoo.com>
Cc: <saif@altawi.com.sa>
Subject: ahmed
Date: Mon, 13 Jan 2014 08:59:42 +0300
Message-ID: <000c01cf1024$a7306ef0$f5914cd0$@altawi.com.sa>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/related;
   boundary="----=_NextPart_000_000D_01CF103D.CC8017F0"
X-Mailer: Microsoft Outlook 14.0
Thread-Index: Ac8QJKV5u83oUcPgScGSf/4ztNY9Jw==
Content-Language: ar-eg

This is a multipart message in MIME format.

------=_NextPart_000_000D_01CF103D.CC8017F0
Content-Type: multipart/alternative;
   boundary="----=_NextPart_001_000E_01CF103D.CC8017F0"


------=_NextPart_001_000E_01CF103D.CC8017F0
Content-Type: text/plain;
   charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit

eee

 

 Thank You & Best Regards


   
      
 


 <mailto:saif@altawi.com.sa> AL-TAWI COMPANY
For Ready Mix & Cement Products P. O. Box 17794 Jeddah 21494
Kingdom of Saudi Arabia Tel : (+966) 2 287 6666
Tel : (+966) 2 647 6060
Ext : 187
Fax : (+966) 2 287 5841
Mob : (+966) 0563233062
Email : ahmedb@altawi.com.sa
Web : www.altawi.com.sa
cid:image003.png@01CD01BC.7A930FB0

 

 

Ahmed elbarbary

I.T Department

 

cid:image004.jpg@01CD01BC.7A930FB0


   
      
 

Smeserver.it -  Soluzioni e supporto su Sme server in Italia

please what you mean address error

Offline janet

  • ****
  • 4,812
ahmedsa

Answered in your other post.
PLEASE only post the same question/message ONCE !

There is no MX record in external DNS records for mserver.altawi.com.sa
Please search before asking, an answer may already exist.
The Search & other links to useful information are at top of Forum.

this
priority    description                    action
0           mserver.altawi.com.sa
1           altawi.com.sa   
this is mx record to me and this is found before one years until problem happen today   
this what actually found in cpanel in mx record           

and
server name : mserver
domain   :altawi.com.sa
are there are any setting also

please what you mean address error
Is saif@altawi.com.sa correct mail? Is saif a SME user?
Smeserver.it -  Soluzioni e supporto su Sme server in Italia

It is not sme user .i don't know how it come but actually more time i check but not exist

to your information in outlook 2003 in our computers it not give message error but also it not send

If you READ message error can see this: the error is caused by the fact that it lacks the user "saif".

Quote
Hi. This is the qmail-send program at altawi.com.sa.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<saif@mserver.altawi.com.sa>:
Recipient unknown
You try to send an email to an address that doesn't exist...
« Last Edit: January 13, 2014, 03:31:53 PM by Fumetto »
Smeserver.it -  Soluzioni e supporto su Sme server in Italia