Koozali.org formerly Contribs.org

Problems with affa

Problems with affa
« on: December 18, 2013, 04:17:05 AM »
Hi,

I'm trying to make a backup server and copying everything from the production server to the backup server:

* prodserver: ethelbert:192.168.1.14
* affaserver: dodoite: 192.168.1.15

I have followed: http://wiki.contribs.org/Affa, installed affa on both.

On affa, I did:

Code: [Select]
cp /usr/lib/affa/jobconfig-sample.pl /root/ethlebert-job.pl
nano -w  /root/ethelbert-job.pl
my $jobname='ethelbert'
'remoteHostNameā€˜=>'192.168.1.14'

then

/root/ethlebert-job.pl

then

affa --send-key ethlebert (it worked, password...)
affa --run prodbox (took a few minutes)


affa --status
Job: ethelbert
Ena: Yes
Last: 18:54
Size: 905Mb

Looks like it run, but I only have an empty server when I use server manager, the users are missing, the ibays are missing...

How to make the affa (dodoite) become the new server?

Thanks

Syv

Re: Problems with affa
« Reply #1 on: December 18, 2013, 06:19:26 AM »
ElFroggio
You have NOT followed the wiki - you only install AFFA on the AFFA server. (Not on both)

Read the wiki again.

Then uninstall AFFA from BOTH servers and start again from the beginning - you might be lucky and get away with not uninstalling AFFA from the affaserver (dodoite) -  but, it does not hurt to make a fresh start.

And read
- the troubleshooting section at the end of the AFFA wiki.
- the logs on both servers

As a tip, use "mc" (Midnight Commander) to navigate around the servers. It has an excellent text editor built in.

Good luck
Ian
___________________
Sydney, NSW, Australia