Koozali.org formerly Contribs.org

lazy admin tools seems to work on SME8

Offline larieu

  • ****
  • 214
lazy admin tools seems to work on SME8
« on: May 11, 2010, 07:07:18 AM »
after porting users from SME 7.4 to SME 8 I had some problem with quota

transfer was made as in "how to" "move to new hardware"
http://wiki.contribs.org/Moving_SME_to_new_Hardware

using command from http://wiki.contribs.org/AddExtraHardDisk

Code: [Select]
quotacheck -vugc /dev/hdc1
I was able to solve that problem
unfortunately after that all my users had lost soft/hard limit info
even in db I was able to see that info

to solve as easy as possible I've installed Lazy admin tools http://wiki.contribs.org/Lazy_Admin_Tools and used command
Code: [Select]
lat-quota -c "* | 512M | 1G"after that for that users which has special limits I created one file in the format from this URL
http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/smeserver/contribs/mblotwijk/Contribs/lazy-admin-tools/examples/example.quota

and run the command
Code: [Select]
lat-quota -i /path/fileI used only this part of this contrib but it seems to work without problems
may be someone who has the right can put this info here
http://wiki.contribs.org/SME8.0_Contribs_QA
if everybody's life around you is better, probably yours will be better
just try to improve their life

Offline cactus

  • *
  • 4,880
    • http://www.snetram.nl
Re: lazy admin tools seems to work on SME8
« Reply #1 on: May 11, 2010, 11:49:33 AM »
AFAIK lat is unmaintained.
Be careful whose advice you buy, but be patient with those who supply it. Advice is a form of nostalgia, dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than its worth ~ Baz Luhrmann - Everybody's Free (To Wear Sunscreen)

Offline larieu

  • ****
  • 214
Re: lazy admin tools seems to work on SME8
« Reply #2 on: May 12, 2010, 07:15:46 AM »
Ok

but if it works should have one mention into that page

remember that qmail is also unmaintained - as far as I know
no need to comment more
if everybody's life around you is better, probably yours will be better
just try to improve their life

Re: lazy admin tools seems to work on SME8
« Reply #3 on: July 10, 2012, 09:24:29 AM »
I just installed lazy admin tools on sme8, however the scripts in /usr/sbin are not marked as executable.

I ran

chmod -v 755 /usr/sbin/lat*

and all is well now.

HTH someone,

D

Re: lazy admin tools seems to work on SME8
« Reply #4 on: July 11, 2012, 05:48:24 AM »
I may have spoken too soon.

I have just had a horrible problem with LAT. I ran a script which did the following;
1) Delete all groups
2) loop through a list of groups and create them
3) Delete all users
4) loop through a list of users and create them

The script was running fine, and after each run i would tweak some things to get the account just right (about 40 accounts as a sample, ~120 when i do the final run)
The third time i ran the script something went horribly wrong. My diagnosis points to the possiblilty that LAT deleted an account (as it should) whos home drive was listed as /home/e-smith. BAM - everything dies as /home/e-smith is deleted which of course contains all the good bits. Now i need to totally rebuild.

I suspect the problem is that LAT created the account in question with a home drive of /home/e-smith

I have saved some logs if anyone is interested.

Off to rebuild my system now :(


Offline mmccarn

  • *
  • 2,539
Re: lazy admin tools seems to work on SME8
« Reply #5 on: July 13, 2012, 04:39:06 PM »
I suspect the problem is that LAT created the account in question with a home drive of /home/e-smith

"With great power comes great responsibility" ;-)

Re: lazy admin tools seems to work on SME8
« Reply #6 on: July 16, 2012, 08:50:32 PM »
Please report all problems found in LAT via the bug tracker. That way if a new maintainer steps up, they will know what needs to be fixed.

Offline Jean-Philippe Pialasse

  • *
  • 1,495
  • aka Unnilennium
    • http://smeserver.pialasse.com
Re: lazy admin tools seems to work on SME8
« Reply #7 on: November 11, 2012, 03:05:12 AM »
seems like you tried to delete admin account, while you deleted all users accounts ....

indeed there is no protection to avoid that



opened bug http://bugs.contribs.org/show_bug.cgi?id=7162