Koozali.org formerly Contribs.org

VNSTAT install Failed: not found

Offline pssl

VNSTAT install Failed: not found
« on: March 16, 2012, 10:03:25 PM »
Hi.

Current Version: SME Server 7.5.1

Linux skill level: know enough to be dangerous.

I'm trying to install VNSTAT and was following http://wiki.contribs.org/Vnstat.  All went well until I entered

Code: [Select]
yum install vnstat --enablerepo=dag
I got
Code: [Select]
Loading "fastestmirror" plugin
Loading "protect-packages" plugin
Loading "installonlyn" plugin
Loading "smeserver" plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
http://mirror.chpc.utah.edu/pub/centos/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://centos.mirror.netelligent.ca/centos/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://mirror.its.sfu.ca/mirror/CentOS/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://mirror.cisp.com/CentOS/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://pubmirrors.reflected.net/centos/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://mirror.csclub.uwaterloo.ca/centos/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://holmes.umflint.edu/centos/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://mirror.trouble-free.net/centos/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://mirrors.liquidweb.com/CentOS/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://centos.vipernetworksystems.com/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://centos.mirror.nexicom.net/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://centos.mirror.nac.net/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://ftp.telus.net/pub/centos/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
//var/cache/yum/base/repomd.xml:97: parser error : Entity 'nbsp' not defined
    <td width="25%">&nbsp;</td>
                          ^
//var/cache/yum/base/repomd.xml:101: parser error : Entity 'nbsp' not defined
    <td>&nbsp;</td>
              ^
//var/cache/yum/base/repomd.xml:102: parser error : Entity 'nbsp' not defined
    <td>&nbsp;</td>
              ^
base                      100% |=========================|  13 kB    00:00     
http://www.peeje.com/centos/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno -1] Error importing repomd.xml for base: Error: other unknown root element html
Trying other mirror.
http://mirror.its.dal.ca/centos/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://centos.mirror.iweb.ca/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://centos.westmancom.com/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://ftp.usf.edu/pub/centos/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://centos.arcticnetwork.ca/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
http://mirror.science.uottawa.ca/centos/4.9/os/i386/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404: Not Found
Trying other mirror.
Cannot open/read repomd.xml file for repository: base
failure: repodata/repomd.xml from base: [Errno 256] No more mirrors to try.
Error: failure: repodata/repomd.xml from base: [Errno 256] No more mirrors to try.

It appears VNSTAT is not in any of the repositories searched.  I'm not sure what to do from here.  Any suggestions? 

Offline TerryF

  • grumpy old man
  • *
  • 1,109
Re: VNSTAT install Failed: not found
« Reply #1 on: March 16, 2012, 10:44:19 PM »
There are issues with CentOS repositories, Read these, FORUM Post and Bug
--
qui scribit bis legit

Offline pssl

Re: VNSTAT install Failed: not found
« Reply #2 on: March 17, 2012, 02:22:45 AM »
Thanks for the reply. 

I followed the instructions in the forum post and the bug and all went without a hitch.  However, when I logged into the server manager there's a message in red at the top of the page saying "Warning: a reconfigure and reboot is required before proceeding! Failure to do so now may leave your system in an unknown state!"

Should I just reboot?  Or is there something I need to do to configure it first?

Please disregard...I found the answer.  The message has disappeared.
« Last Edit: March 17, 2012, 02:35:22 AM by pssl »

Offline pssl

Re: VNSTAT install Failed: not found
« Reply #3 on: March 17, 2012, 02:48:02 AM »
I think everything is working though the report show all zeros, but when I look at the frontend report it's in a foreign language (Dutch?).  Does anyone know how to change the language?

Again, disregard...I figured it out.  Had to change a line in the config.php file and refresh the webpage.
« Last Edit: March 17, 2012, 05:29:03 AM by pssl »