Koozali.org formerly Contribs.org

"DAVLockDB" Problem in httpd.conf file

Offline hasan

"DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« on: June 24, 2008, 02:08:20 PM »
Hello All,
            I am facing problem with my subversion accounts permissions on the smeserver. The authorization window doesn't come up when I try to access any of the repositories.
Now yesterday I was trying different stuff and I disabled the mod_dav icon on the subversion page at my server-manager. From then I am stuck in a new problem a snow my server is inaccessible over http and when I try to start it shows me this error:

Code: [Select]
[root@server conf]# /etc/init.d/httpd start
Starting httpd: Syntax error on line 117 of /etc/httpd/conf/httpd.conf:
Invalid command 'DAVLockDB', perhaps mis-spelled or defined by a module not included in the server configuration

When I hash the line "117" the problem is resolved, but whenever I do any changes on the server like creation of new account this problem comes up again.

Please look into this matter seriously.

 i dont' know whether this is a a bug or what, thats why i posted this here.



Thanks and Regards
Hasan
                
My software is not having any bugs,
It just does some random calculations intelligently :-)

Offline william_syd

  • ****
  • 1,608
  • Nothing to see here.
    • http://www.magicwilly.info
Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #1 on: June 24, 2008, 02:24:33 PM »
If you edit configuration files (those under control of SME) directly, next time you modify something those config files are recreated.

Something you added is more than likely causing the problem.

Look in /etc/e-smith/templates/etc/httpd/conf/httpd.conf and /etc/e-smith/templates-custom/etc/httpd/conf/httpd.conf to see what generates that line in /etc/httpd/conf/httpd.conf .


And oh, your starting httpd incorrectly for SMEserver.
Regards,
William

IF I give advise.. It's only if it was me....

Offline hasan

Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #2 on: June 24, 2008, 02:27:52 PM »
Thank William,
         Can you tell me how to start the service correctly.

I used the command
Code: [Select]
service httpd-e-smith start
Still the problem is same


Regards
Hasan

« Last Edit: June 24, 2008, 02:34:37 PM by hasan »
My software is not having any bugs,
It just does some random calculations intelligently :-)

Offline william_syd

  • ****
  • 1,608
  • Nothing to see here.
    • http://www.magicwilly.info
Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #3 on: June 24, 2008, 02:38:54 PM »

The way your starting it is secondary to your problem.

Check your templates.

Regards,
William

IF I give advise.. It's only if it was me....

Offline hasan

Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #4 on: June 24, 2008, 03:19:26 PM »
I am getting this error again:
Code: [Select]
Invalid command 'DAVLockDB', perhaps mis-spelled or defined by a module not included in the server configuration
Though I have loaded modules in th etemplates from the files

20LoadModule80mod_dav
 and
20LoadModule80mod_dav_svn

Still it says thye module is not included. Can anyone tell me where I can find it

Thanks and Regards
Hasan
My software is not having any bugs,
It just does some random calculations intelligently :-)

Offline william_syd

  • ****
  • 1,608
  • Nothing to see here.
    • http://www.magicwilly.info
Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #5 on: June 24, 2008, 04:56:56 PM »
Interesting...

It looks like when you disable it the module references are removed from httpd.conf but the DAVLockDB statement remains.

Quick work around to get server manager back is to move

/etc/e-smith/templates/etc/httpd/conf/httpd.conf/35DavLock

into roots home directory and hit the server with a 'hammer'

signal-event post-upgrade; signal-event reboot


And raise a bug in the bug tracker.
« Last Edit: June 24, 2008, 05:01:38 PM by william_syd »
Regards,
William

IF I give advise.. It's only if it was me....

Offline hasan

Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #6 on: June 25, 2008, 07:29:00 AM »
Thanks William,
      When I has the line
Code: [Select]
#DAVLockDB /var/run/davLocks/DAVLock in the httpd.conf, then my server-manager and other pages work ,
But the problem which still remains is that now i cannot see any listings of the svn repositories in the conf file, which were there previously.
Because of that all the repositories could not be accessesed over https and I this is causing a lot of problem among our developers (users). 
The snapshot of the subversion page on my server-manager is

Please see that whether the options for modDav are okay or not.
Also as you can see in this image I have given https access and alos authentication required yes .

Thanks and Regards
Hasan
My software is not having any bugs,
It just does some random calculations intelligently :-)

Offline william_syd

  • ****
  • 1,608
  • Nothing to see here.
    • http://www.magicwilly.info
Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #7 on: June 25, 2008, 07:35:14 AM »

Remove the comment from the DAVLockDB line.

DO NOT RESTART HTTPD.

Return to server-manager and enable modDAV and modDAVSVN.

If you still have issues, raise a bug against the contrib.

Regards,
William

IF I give advise.. It's only if it was me....

Offline hasan

Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #8 on: June 25, 2008, 07:48:08 AM »
Hello William,
         Thanks alot for all the help ....

I followed the steps as you said and now my subversion access is enabled over http. Thanks again for that.

The problem which  still remains unresolved is that the svn repositories are not asking for authorizations and I am going through it without any problem. So that is a risky issue where our important data is at stake.

Do you have any suggestions on that issue or I have to repost it as a bug.

Thanks and Regards
Hasan
My software is not having any bugs,
It just does some random calculations intelligently :-)

Offline william_syd

  • ****
  • 1,608
  • Nothing to see here.
    • http://www.magicwilly.info
Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #9 on: June 25, 2008, 08:04:37 AM »
Go to the bug tracker.

Your first report should contain just what you see that does not work.

Any troubleshooting  you have done or thoughts on the problem should be in the next and subsequent comments.

Subversion Bug Report

« Last Edit: June 25, 2008, 08:12:55 AM by william_syd »
Regards,
William

IF I give advise.. It's only if it was me....

Offline hasan

Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #10 on: June 25, 2008, 08:15:44 AM »
I will surely repost this at bugtracker.

Thanks  for all the help again.

Will post here if I get some fix out of it.

Regards
Hasan
My software is not having any bugs,
It just does some random calculations intelligently :-)

Offline cactus

  • *
  • 4,880
    • http://www.snetram.nl
Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #11 on: June 25, 2008, 08:53:35 AM »
Now yesterday I was trying different stuff and I disabled the mod_dav icon on the subversion page at my server-manager. From then I am stuck in a new problem a snow my server is inaccessible over http and when I try to start it shows me this error:
If you have problems with authetication it is of no use disabling mod_dav or any of the other services as you will disable subversion all together (they depend on it). I have already pointed you to the a comment in the bugtracker that is a pointer on how to solve your issue. It clearly states that when you leave the read access blank that it allows for anonymous access (and hence no prompt for aythentication) as is shown from your screenshots.
« Last Edit: June 25, 2008, 08:56:12 AM by cactus »
Be careful whose advice you buy, but be patient with those who supply it. Advice is a form of nostalgia, dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than its worth ~ Baz Luhrmann - Everybody's Free (To Wear Sunscreen)

Offline hasan

Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #12 on: June 25, 2008, 10:03:12 AM »
Thanks alot cactus,

        The issue is resolved, I gave the read only permissions and then its worked.

Thanks alot to all specially william and cactus.

Regards
Hasan
My software is not having any bugs,
It just does some random calculations intelligently :-)

Offline cactus

  • *
  • 4,880
    • http://www.snetram.nl
Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #13 on: June 25, 2008, 10:05:07 AM »
Thanks alot cactus,

        The issue is resolved, I gave the read only permissions and then its worked.
I told you that before... and I knew it would work like that as I am the author of the contrib and intended it to work like this.
Be careful whose advice you buy, but be patient with those who supply it. Advice is a form of nostalgia, dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than its worth ~ Baz Luhrmann - Everybody's Free (To Wear Sunscreen)

Offline william_syd

  • ****
  • 1,608
  • Nothing to see here.
    • http://www.magicwilly.info
Re: "DAVLockDB" Problem in httpd.conf file
« Reply #14 on: June 25, 2008, 10:16:03 AM »

        The issue is resolved,


Isn't there still a DAVLockDB issue?
Regards,
William

IF I give advise.. It's only if it was me....