Koozali.org formerly Contribs.org

ZAPTEL not recognized [RESOLVED]

Offline soprom

  • *
  • 589
    • www.logiciel-libre.org
ZAPTEL not recognized [RESOLVED]
« on: March 30, 2008, 07:15:13 AM »
Hi,

The TDM card is not recognized.

I did this:

lspci -vv

Code: [Select]
05:04.0 Communication controller: Tiger Jet Network Inc. Tiger3XX Modem/ISDN interface
        Subsystem: Unknown device b119:0003
        Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
        Status: Cap+ 66Mhz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
        Latency: 66 (250ns min, 32000ns max)
        Interrupt: pin A routed to IRQ 5
        Region 0: I/O ports at 1000 [size=256]
        Region 1: Memory at f8900000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
        Capabilities: [40] Power Management version 2
                Flags: PMEClk- DSI+ D1- D2+ AuxCurrent=55mA PME(D0+,D1-,D2+,D3hot+,D3cold+)
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

lspci -vn

Code: [Select]
05:04.0 Class 0780: e159:0001
        Subsystem: b119:0003
        Flags: bus master, medium devsel, latency 66, IRQ 5
        I/O ports at 1000 [size=256]
        Memory at f8900000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
        Capabilities: [40] Power Management version 2

So that the correct string to send to sme is:
Code: [Select]
db selintra-work set pci:e159:0001:b119:0003 sysdev probe wctdm zzeor EOR
Probing gives this results:
Code: [Select]
Found following card...

05:04.0 Communication controller: Tiger Jet Network Inc. Tiger3XX Modem/ISDN interface
Subsystem: Unknown device b119:0003
Flags: bus master, medium devsel, latency 66, IRQ 5
I/O ports at 1000 [size=256]
Memory at f8900000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
Capabilities: [40] Power Management version 2

Requesting Load of wctdm ...
Loaded wctdm...
No Telephony Boards found - check admin-error log for probe failures...
Signalling asterisk daemon to load ZTDUMMY for timing purposes

What should I do from there? Besides sitting down in the corner and cry a little...

« Last Edit: March 30, 2008, 08:31:47 PM by soprom »
Sophie from Montréal

Re: ZAPTEL not recognized
« Reply #1 on: March 30, 2008, 08:00:21 AM »
- Check the power connector on the TDM
- try a different pci slot

On one box I had, TDM was unhappy when it was inserted all the way. The sweet spot insert was about 3/4.

worth a try.

Steve

Offline soprom

  • *
  • 589
    • www.logiciel-libre.org
Re: ZAPTEL not recognized
« Reply #2 on: March 30, 2008, 06:39:49 PM »
The problem is resolved:

It needed a yum update (from 7.2 to 7.3) and then this worked:

yum install zaptel-kmdl-`uname -r` --enablerepo=atrpms

Thanks!
Sophie from Montréal