Koozali.org formerly Contribs.org

CentOS [OT]

Offline Foa

  • ***
  • 113
  • Donations: October 2007 - $ 50
CentOS [OT]
« on: October 12, 2007, 10:39:59 AM »
Quote
Jumba skrev:
Och grabbar: Vill ni diskutera Centos här så kommer då åtminstone inte jag att lägga mig i det, möjligen kanske ni bör skapa nya trådar i forumet i så fall, men hellre lite mer action här än stiljte...
Jag skapar denna tråd för mina problem med CentOS.
Tråden kan tas bort av Moderatorer ifall det i framtiden visar sig nödvändigt.

Återkommer ikväll med ett felmeddelande jag fick vid installation av ISPConf.

Offline Foa

  • ***
  • 113
  • Donations: October 2007 - $ 50
Re: CentOS [OT]
« Reply #1 on: October 12, 2007, 08:47:10 PM »
Detta felmeddelande får jag efter att ha kört ./setup

Quote
########## gcc ##########

/usr/bin/gcc
OK

########## make ##########

/usr/bin/make
OK

########## lex ##########

which: no lex in (/sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/root/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/libexec)
ERROR: flex not found!

Och hur fixar man det då?

Offline Anders

  • **
  • 58
  • .
    • http://www.google.se
Re: CentOS [OT]
« Reply #2 on: October 12, 2007, 09:37:00 PM »
Man fixar det i console och inloggad som root,

yum -y install flex <enter>

Sedan vet jag inte om du måste köra om hela setupen, har så för mig.


Detta felmeddelande får jag efter att ha kört ./setup

Och hur fixar man det då?

Offline Foa

  • ***
  • 113
  • Donations: October 2007 - $ 50
Re: CentOS [OT]
« Reply #3 on: October 12, 2007, 10:40:04 PM »
Hej igen Catwalk!
Ja jag löste problemet genom att (Jag har installerat Gnome) i menyn "Program" sedan "Lägg till/ta bort programvara" söka efter "flex" som då hittades och som inte var installerat.
Så jag markerade flex och sedan det var installerat så återgick jag till "Terminal"-fönstret där jag återigen körde ./install
Nu gick det med dunder och brak och efter en fem sex minuter så var allt klappat och klart.

Då installationen var klar så fick jag informationen att gå in på https://www. mindomain.se med username och lösenord.

Men jag kom inte in "Firefox kunde inte upprätta en anslutning.
Kanske det beror på att routern spärrar port 81, men det är ju konstigt för jag använder Firefox på samma dator som servern finns på.

Och att gå in på http://www.mindomain.se går då bra både utifrån och inifrån rotern och det lokala nätverket jag använder.

Kan tillägga att jag inte installerade CentOS 5 enl. http://www.howtoforge.com/perfect_setup_centos5.0
Killen som gjorde den "howto" installerade inte KDE eller GNOME utan han körde allt i terminal-läge.
Det kunde även jag ha gjort.. men jag tycker det blir för mycket knappande på tangentbordet och en massa fel-knappande ifall jag följer hans metod.

Jag installerar GNOME och får då tillgång till Firefox.. kan sedan gå till hans "Howto" och då kopiera ten text som skall knappas in i terminalfönstret genom att klistra in den.
Då blir det felfritt och utan felknappande på tangentbordet..
Hoppas du förstår hur jag gör.

Eller finns det nått knep att använda och som då gör det enkelt att följa hans Howto? Utan GNOME eller KDE?

Och som jag nu har gjort.. tror du att det kan vara fel då?
 :-?

Offline Foa

  • ***
  • 113
  • Donations: October 2007 - $ 50
Re: CentOS [OT]
« Reply #4 on: October 12, 2007, 10:47:24 PM »
Hipp hipp hurra!
Jag kom in då jag använde en annan dator i det lokala nätverket Catwalk!

Va kul!

Offline Anders

  • **
  • 58
  • .
    • http://www.google.se
Re: CentOS [OT]
« Reply #5 on: October 13, 2007, 12:00:27 AM »
De du skrev innan det här brevet, ditt sätt att arbeta, att installera Gnome mm, det är nog inget problem att göra så, man brukar göra det som känns bekvämt.
Jag brukar sitta vid en Gnome eller en Windows, i Gnome öppnar jag ett terminalfönster och loggar in med ssh mot målet som ska bearbetas.
I Windows kör jag Putty och ssh mot målet.
Jag brukar också klippa och klistra, det beror på vilket humör jag är på. :-)

Tror inte att du har gjort något fel, du kunde ju logga in nu

Det var ju roligt att det fungerar nu.  :-)


Hipp hipp hurra!
Jag kom in då jag använde en annan dator i det lokala nätverket Catwalk!

Va kul!

Offline Foa

  • ***
  • 113
  • Donations: October 2007 - $ 50
Re: CentOS [OT]
« Reply #6 on: October 13, 2007, 06:32:16 PM »
Jaha nästa problem med CentOS.
Jag kollade inte före att jag installerade ISPConf att nedanstående php-kod fungerade:
Quote
<html><body>
   <?php
   echo("Hello, world!");
   ?>
   <?php
phpinfo();
?>
</body>
</html>

Men jag får enbart vit skärm så jag tror att PHP-delen inte fungerar.. Hoppas att det är något i PHP.INI som kanske fattas.

Ovanstående kod borde webläsare få som "Hello world" och sedan en tabell över php-information som är installerad.
Men icke för mig.

Den vita skärmen innehåller följande i "View page source"
<html><body>
   <?php
   echo("Hello, world!");
   ?>
   <?php
phpinfo();
?>
   </body></html>

Så tydligen blir inte php-koden avkodad och översatt till html av servern
« Last Edit: October 13, 2007, 06:38:01 PM by Foa »

Offline Foa

  • ***
  • 113
  • Donations: October 2007 - $ 50
Re: CentOS [OT]
« Reply #7 on: October 13, 2007, 08:13:25 PM »
Ha ha.. jag lyckades fixa felet själv!
Jag var in i php.conf och lade till AddHandler php5-script .php
och AddType text/html .php

Tydligen så ska detta styras från ISPConf men jag vet ej var jag styr det.. så tills vidare så lade jag till dessa två rader i php.conf