Koozali.org formerly Contribs.org

[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x

[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #30 on: January 31, 2007, 11:03:37 PM »
Just follow the setup howto, you will pass the setup stage :wink:

davdo

I follow the setup howto
« Reply #31 on: February 01, 2007, 03:40:40 AM »
I get an empty page after i write the config at the setup page. the log : httpd: PHP Warning:  main(/opt/egroupware/html /phpgwapi/setup/setup.inc.php): failed to open stream: No such file or directory in /opt/egroupware/html/header.inc.php on line 118
Feb  1 03:28:18 server1 httpd: PHP Warning:  main(): Failed opening '/opt/egroupware/html /phpgwapi/setup/setup.inc.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear-addons:/usr/share/pear') in /opt/egroupware/html/header.inc.php on line 118
Feb  1 03:28:18 server1 httpd: PHP Warning:  main(/opt/egroupware/html /phpgwapi/inc/common_functions.inc.php): failed to open stream: No such file or directory in /opt/egroupware/html/setup/inc/functions.inc.php on line 47
Feb  1 03:28:18 server1 httpd: PHP Fatal error:  main(): Failed opening required '/opt/egroupware/html /phpgwapi/inc/common_functions.inc.php' (include_path='.:/usr/share/pear-addons:/usr/share/pear') in /opt/egroupware/html/setup/inc/functions.inc.php on line 47
 
?? :shock:

[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #32 on: February 02, 2007, 11:08:00 AM »
Which version of SME are you running ?
I tested my script on 7.0 final and actual release 7.1... Both are working on a clean install !

Have you passed successfully the tests at the beginning of install stage ? (check install)
This warning about pear is very strange...
I've seen on another howto to enter the command :
Code: [Select]
pear install log

[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #33 on: February 21, 2007, 09:08:24 AM »
one question:

there are a new release eGroupWare-1.3-015 -

how can i install or upgrade your version ?!?

thx

db


-sorry for my bad english ;) -

[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #34 on: February 21, 2007, 10:01:03 PM »
I found this (but not tested it for now) :
Quote from: "eGroupWare documentation"
Before you start to update your installation, make a backup from your eGroupWare
files and he database.
1) Download the packages from our sourceforge3 page.
2) Install the packages on your server:
For RPM packages do the following:
[root@server tmp]# rpm –Uvh eGroupWare*
For tar.gz packages go to your web server’s root directory (above your eGroupWare installation):
[root@server tmp]# cd /var/www/html
[root@server html]# tar xzvf eGroupWare-x.xx.xxx-x.tar.gz

Just remember that the installation is in /opt/egroupware/html ! and do a backup before (db and files) !!!
Please give feed back when done

If you do a fresh  install, this should work the same way (don't forget to change the name of the archive in the script).

I'll test it when I will have some time...

problems during installation
« Reply #35 on: February 22, 2007, 10:41:45 PM »
hallo to all,

i have tryed to make all the steps inside your howto. I use the final 7.1 version of sme server. After the script is ready the install hangs inside the setup site.......the msql fiel could not be accessed. Who could help me out ?

thx

andreas

p.s.: hope that my pur english is not to bad for this forum........LOL

Offline soprom

  • *
  • 589
    • www.logiciel-libre.org
[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #36 on: February 23, 2007, 01:44:11 AM »
I would check permissions and re-run setup.php as header.inc.php contains path to the application. You could also check header.inc.php to make sure paths are well defined.

Skip verification if it hangs.


eGroupWare-1.3-015:

I'm testing this version in /opt/egrouphead.
I installed it following the same howto.
Note that this is a beta version and there are bugs. The version is not suitable for production... Cute but not ready yet.
Sophie from Montréal

[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #37 on: March 06, 2007, 04:23:27 PM »
Hey!

I am new to SME Server, and I like it very much so far. But egroupware doesnt work.

It says something like this, when i try to sh the script (I followed the how-to, with other scripts in /egroupware/ folder.

The error is this:

: command not found 2:
: command not found 3:
--------------------------------------------------------------------------
Installation of eGroupWare (public access, automatic https redirection)...
--------------------------------------------------------------------------
: command not found 7:
: command not found 8:
: command not found 10:
: command not found 11:
Generating password...
egroupware.sh: line 98: syntax error: unexpected end of file

[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #38 on: March 06, 2007, 09:46:48 PM »
Hey !

Are you running this script with root account ?
If not, you must put the full path for all commands...

[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #39 on: March 06, 2007, 11:46:27 PM »
Yes, as root @ servername... I tried chmodding, and removing emtpy lines, but no success! Something with paths? Or missing software? Using SME 7.1.?, just downloaded it a week or two ago.

Thanks  you for helping me!

[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #40 on: March 11, 2007, 03:52:17 AM »
Hi, everyone. I've just tried this on a fresh install of SME Server 7.1. Everything gets loaded into /opt/egroupware and I've created the files as outlined in the beginning of this thread. (60-redir and 98egroupware). I've restarted the webserver.

However, when I enter the URL to go to eGW (https://domain/egroupware) I get an index of the /egroupware ibay (empty since everything is installed in /opt/egroupware). There's no redirection going on.

I followed the beginning steps very carefully. Even went back to recheck my work. I can't figure out what I did wrong. Any help would be very much appreciated. Thanks in advance.

Offline soprom

  • *
  • 589
    • www.logiciel-libre.org
[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #41 on: March 11, 2007, 03:54:30 AM »
Would you happen to have an IBAY named egroupware?
Sophie from Montréal

[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #42 on: March 11, 2007, 03:56:57 AM »
Yes.

Offline soprom

  • *
  • 589
    • www.logiciel-libre.org
[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #43 on: March 11, 2007, 04:00:33 AM »
If you installed in /opt/egroupware, then remove the egroupware ibay.
It's one method or the other. Not both!
Sophie from Montréal

[HOW TO] Install eGroupWare on SME 7.x
« Reply #44 on: March 11, 2007, 04:04:52 AM »
OK. I tried that right after getting your last reply. I also found that the directories that the script was supposed to create, didn't. So I manually went through the script and created the directories, copied the files over, etc.

Now I get a message that it can't establish a secure connection to the server. Where can I set that?

Thanks for your help so far!