Koozali.org formerly Contribs.org

Great news on Open-xchange in sme6/7

vinc28

Great news on Open-xchange in sme6/7
« on: April 15, 2006, 10:57:58 AM »
i have made the final version of ox 8.2 rc3 on both sme6 and sme7

with an update system

give me your feedback .......

for the sme7 version you don't need a special openldap anymore.
ox has drop the ACI options on ldap.


vincent.

my web site where you can found OX for SME:
smeserver http://e-smith.dyndns.org

Offline fixit

  • *
  • 216
    • http://www.fixitcomputers.com.au
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #1 on: April 15, 2006, 11:31:07 AM »
The Install went well, but logging in did not
.........

Offline fpausp

  • *
  • 728
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #2 on: April 15, 2006, 11:42:50 AM »
Hi,

Got this after my first try:

[root@server ox7rc1_sme7]# rpm -iUvh *.rpm
Fehler: Failed dependencies:
        perl-MIME-Lite is needed by sme7-open-xchange-conf-0.8.2-RC3.2.noarch


fpausp
Viribus unitis

Offline Tib

  • *
  • 571
    • http://www.tibors.net
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #3 on: April 15, 2006, 01:28:38 PM »
fixit

Try here

http://smeserver.free.fr/ox/


Regards,

Tib

Offline cactus

  • *
  • 4,880
    • http://www.snetram.nl
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #4 on: April 15, 2006, 05:37:06 PM »
Quote from: "fpausp"
Hi,

Got this after my first try:

[root@server ox7rc1_sme7]# rpm -iUvh *.rpm
Fehler: Failed dependencies:
        perl-MIME-Lite is needed by sme7-open-xchange-conf-0.8.2-RC3.2.noarch


fpausp

On SME7 don't use the rpm command but use the yum localinstall command to install local (e.g. downloaded) RPM's. Dependencies are then downloaded from the default repositories for the SME Server if they are found there....
Be careful whose advice you buy, but be patient with those who supply it. Advice is a form of nostalgia, dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than its worth ~ Baz Luhrmann - Everybody's Free (To Wear Sunscreen)

Offline jumba

  • ****
  • 291
  • Donations: July 2007 - $ 20.00
    • Smeserver på svenska!
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #5 on: April 15, 2006, 10:13:44 PM »
I tried the command yum localinstall sme7-open-xchange-0.8.2-RC3.21.noa rch.rpm
 and this is what I got:



Setting up Local Package Process
Examining sme7-open-xchange-0.8.2-RC3.21.noarch.rpm: sme7-open-xchange - 0.8.2-R C3.21.noarch
Marking sme7-open-xchange-0.8.2-RC3.21.noarch.rpm to be installed
Resolving Dependencies
--> Populating transaction set with selected packages. Please wait.
---> Package sme7-open-xchange.noarch 0:0.8.2-RC3.21 set to be updated
--> Running transaction check
Setting up repositories
smeaddons                 100% |=========================|  951 B    00:00
contrib                   100% |=========================|  951 B    00:00
updates                   100% |=========================|  951 B    00:00
base                      100% |=========================| 1.1 kB    00:00
smeos                     100% |=========================|  951 B    00:00
smeupdates                100% |=========================|  951 B    00:00
Reading repository metadata in from local files
--> Processing Dependency: openldap-clients for package: sme7-open-xchange
--> Processing Dependency: sme7-tomcat >= 5.5.12 for package: sme7-open-xchange
--> Processing Dependency: perl-IO-Socket-SSL >= 0.96 for package: sme7-open-xch ange
--> Processing Dependency: perl-Net-SSLeay >= 1.26 for package: sme7-open-xchang e
--> Processing Dependency: sme7-postgresql >= 7.4.8 for package: sme7-open-xchan ge
--> Restarting Dependency Resolution with new changes.
--> Populating transaction set with selected packages. Please wait.
---> Downloading header for openldap-clients to pack into transaction set.
openldap-clients-2.2.13-4 100% |=========================|  24 kB    00:00
---> Package openldap-clients.i386 0:2.2.13-4 set to be updated
--> Running transaction check
--> Processing Dependency: sme7-tomcat >= 5.5.12 for package: sme7-open-xchange
--> Processing Dependency: perl-IO-Socket-SSL >= 0.96 for package: sme7-open-xch ange
--> Processing Dependency: perl-Net-SSLeay >= 1.26 for package: sme7-open-xchang e
--> Processing Dependency: sme7-postgresql >= 7.4.8 for package: sme7-open-xchan ge
--> Finished Dependency Resolution
Error: Missing Dependency: sme7-tomcat >= 5.5.12 is needed by package sme7-open- xchange
Error: Missing Dependency: perl-IO-Socket-SSL >= 0.96 is needed by package sme7- open-xchange
Error: Missing Dependency: perl-Net-SSLeay >= 1.26 is needed by package sme7-ope n-xchange
Error: Missing Dependency: sme7-postgresql >= 7.4.8 is needed by package sme7-op en-xchange


Any ideas of how to continue?

Offline fpausp

  • *
  • 728
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #6 on: April 15, 2006, 11:28:12 PM »
got this now:

[root@server ox7rc1_sme7]# rpm -iUvh *.rpm
Fehler: sme7-tomcat-5.5.12-9.noarch.rpm: MD5 digest: BAD Expected(7fe12e11b1d9fd831bd2d6697f2b97d5) != (dd474a90e6efa055681ea8d4575ca227)
Fehler: sme7-tomcat-5.5.12-9.noarch.rpm cannot be installed
Viribus unitis

vinc28

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #7 on: April 16, 2006, 01:04:45 AM »
Quote from: "fpausp"
got this now:

[root@server ox7rc1_sme7]# rpm -iUvh *.rpm
Fehler: sme7-tomcat-5.5.12-9.noarch.rpm: MD5 digest: BAD Expected(7fe12e11b1d9fd831bd2d6697f2b97d5) != (dd474a90e6efa055681ea8d4575ca227)
Fehler: sme7-tomcat-5.5.12-9.noarch.rpm cannot be installed


repared release 5.5.12-10
sorry
 :pint:

Offline fpausp

  • *
  • 728
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #8 on: April 16, 2006, 09:54:44 AM »
I use a fresh installed sme7rc1 without any contribs.

ok, now i got this:

[root@server ox7rc1_sme7]# rpm -iUvh *.rpm
Fehler: Failed dependencies:
        openldap-clients is needed by sme7-open-xchange-0.8.2-RC3.21.noarch
    Suggested resolutions:
        openldap-clients-2.2.13-3.i386.rpm


fpausp
Viribus unitis

vinc28

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #9 on: April 16, 2006, 01:00:09 PM »
Quote from: "fpausp"
I use a fresh installed sme7rc1 without any contribs.

ok, now i got this:

[root@server ox7rc1_sme7]# rpm -iUvh *.rpm
Fehler: Failed dependencies:
        openldap-clients is needed by sme7-open-xchange-0.8.2-RC3.21.noarch
    Suggested resolutions:
        openldap-clients-2.2.13-3.i386.rpm


fpausp


ok i put this on my site
or try yum install openldap-clients

Offline fpausp

  • *
  • 728
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #10 on: April 16, 2006, 02:41:28 PM »
i used openldap-clients-2.2.13-4.i386.rpm:

[root@server ox7rc1_sme7]#  rpm -iUvh *.rpm
Preparing...                ########################################### [100%]
        package perl-DBD-MySQL-2.9004-3.1 is already installed
        file /etc/profile.d/tomcat-java.sh conflicts between attempted installs of sme-tomcat-5.5.12-6 and sme7-tomcat-5.5.12-10
        file /etc/rc.d/init.d/tomcat conflicts between attempted installs of sme-tomcat-5.5.12-6 and sme7-tomcat-5.5.12-10

[root@server ox7rc1_sme7]#
Viribus unitis

Offline jumba

  • ****
  • 291
  • Donations: July 2007 - $ 20.00
    • Smeserver på svenska!
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #11 on: April 16, 2006, 02:44:35 PM »
This is interesting indeed!

I've installed this, and solved all depends (I think!).

Now, trying to access http://myserver/cgi-bin/login.pl I get the following message when I try to log in:

Can not build up Socket!
SessionD running?

Plz advise me!

Offline jumba

  • ****
  • 291
  • Donations: July 2007 - $ 20.00
    • Smeserver på svenska!
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #12 on: April 16, 2006, 03:18:13 PM »
Proceeding a lot!

Somehow, I've succeeded in installing the system, and it seems to be working quite OK.

BUT:

I cannot change password, - for some reason the username became also the password, and that should be changed from within Open Exchange I think.

Using "Setu" -> "Password" results in:


HTTP Status 404 - /umin/myDataPasswd

type Status report

message /umin/myDataPasswd

description The requested resource (/umin/myDataPasswd) is not available.


Another issue:

Using the server-manager, adding an alias mail address results in the infamous Internal Server Error page...

vinc28

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #13 on: April 16, 2006, 07:53:14 PM »
Quote from: "jumba"
Proceeding a lot!

Somehow, I've succeeded in installing the system, and it seems to be working quite OK.

BUT:

I cannot change password, - for some reason the username became also the password, and that should be changed from within Open Exchange I think.



nop the password changing work only with the server-panel.


for the bug on the panels wenesday i fix it ( i hope!)

Offline fixit

  • *
  • 216
    • http://www.fixitcomputers.com.au
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #14 on: April 17, 2006, 07:27:05 AM »
I got this error msg on the installation process

pg_dump: [archiver (db)] connection to database "openexchange" failed: could not connect to server: No such file or directory
        Is the server running locally and accepting
        connections on Unix domain socket "/tmp/.s.PGSQL.5432"?
dropdb: could not connect to database template1: could not connect to server: No such file or directory
        Is the server running locally and accepting
        connections on Unix domain socket "/tmp/.s.PGSQL.5432"?
dropuser: could not connect to database template1: could not connect to server: No such file or directory
        Is the server running locally and accepting
        connections on Unix domain socket "/tmp/.s.PGSQL.5432"?
createdb: could not connect to database template1: could not connect to server: No such file or directory
        Is the server running locally and accepting
        connections on Unix domain socket "/tmp/.s.PGSQL.5432"?
psql: could not connect to server: No such file or directory
        Is the server running locally and accepting
        connections on Unix domain socket "/tmp/.s.PGSQL.5432"?
psql: could not connect to server: No such file or directory
        Is the server running locally and accepting
        connections on Unix domain socket "/tmp/.s.PGSQL.5432"?
psql: could not connect to server: No such file or directory
        Is the server running locally and accepting
        connections on Unix domain socket "/tmp/.s.PGSQL.5432"?
Starting : tomcat                                          [  OK  

I got this error in the server-manager

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, admin and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.

add user : subscription to group: users
Undefined ERROR - LDAP CODE
See Server Log for Details!
ERROR

http://192.168.1.50/cgi-bin/login.pl

ERROR: Authentification failed

What is missing or have I done something wrong

Thanks, Russell
.........

vinc28

problem with the postgresql....
« Reply #15 on: April 17, 2006, 11:35:01 AM »
i have found a problem with the postgresql implementation.

step by step to install ox with postgresql.

service postgresql stop
cd /var/lib/pgsql
rm -rf *
service postgresql start
service postgresql stop
/sbin/e-smith/expand-template /var/lib/pgsql/data/postgresql.conf
/sbin/e-smith/expand-template /var/lib/pgsql/data/pg_hba.conf
service postgresql start

i try to make this in the rpm ?;)

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #16 on: May 01, 2006, 03:44:55 AM »
Hi
Where is the sme7-open-xchange-0.8.2-RC3.21.noarch I can only find
sme7-open-xchange-conf-0.8.2-1.noarch.rpm. Note no RC3.21. This file fails with

error: %pre(sme7-open-xchange-conf-0.8.2-1.noarch) scriptlet failed, exit status 1
error:   install: %pre scriptlet failed (2), skipping sme7-open-xchange-conf-0.8.2-1

So end up with no server-manager panel and
Can not build up Socket!
SessionD running?
When logging into Open-Xchange
Any clues?
Regards

Gordon............

CKConsulting

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #17 on: May 02, 2006, 03:00:20 PM »
SME7rc1 new install

I copied all files from http://smeserver.free.fr/ox/ox7/
Installed with:   rpm -Uvh --force --nodeps *.rpm

Issue 1: The install seemed to run ok but, the users passwords in OX were the same as there names ie.  bob/bob
I had to use the SME user panel to change the password then I was able to log into the webmail.

Issue 2: When i try and send OXLOOK I get an error
Software error:
error sending to {bob}

Any thoughts?

Rick

rodney

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #18 on: May 02, 2006, 04:49:00 PM »
Quote from: "compsos"
Hi
Where is the sme7-open-xchange-0.8.2-RC3.21.noarch I can only find
sme7-open-xchange-conf-0.8.2-1.noarch.rpm.

I believe 0.8.2-1 is newer than 0.8.2-RC3.21.

wallyrp

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #19 on: June 20, 2006, 05:19:52 AM »
http://smeserver.free.fr/ox/

Good Evening,

I'm looking for the files that are needed outside of the ones on smeserver.free.fr which evidently can't be hosted there because of the ISP issues. I'm wanting to upgrade my 8.0-6 installation to 8.2-1. If you could put a list of the files needed outside of the ones on your website, I'll find them on the web and install them. I may need the order of installation. Does the ISP not allow a text file with a list of the files needed?

vinc28

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #20 on: June 20, 2006, 09:51:13 AM »
i have changed my site go directly to
http://smeserver.free.fr/

wallyrp

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #21 on: June 21, 2006, 12:50:05 AM »
Good Evening,

Ok, I wasn't exactly clear in my last post. I'm running SME v6.x with OX 8.0-6. According to this thread, we are at least up to OX 8.2-x. I'm trying to assemble the files needed to upgrade to 8.2-x from 8.0-6. When I look at this url: http://smeserver.free.fr/files/open-xchange/ox6.8.2/files/readme.html it states that there is a file: sme-open-xchange-0.8.2-18.noarch.rpm available for download. When I click on this, it states that the file is not found. I'm assuming that I need to install various files from this link: http://smeserver.free.fr/files/index.php?dir=open-xchange/ox6.8.2/ but I'm not sure which. When attempting to install the various files, it states that I already have most of them already installed. When I attempt to install XFreelibx-xxxxxx.rpm, it states that I need a couple of lib's.

Is 8.0-6 stable enough to use in production or are there major updates contained in 8.2-x?

wallyrp

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #22 on: June 24, 2006, 02:25:13 AM »
Good Evening,

Has anyone used the OXtender? They aren't selling it individually now. I'm wondering about all the features. I can't see all the features because I'm using the dadblame evaluation and I didn't buy when they were selling them individually.

If you start out with a clean Outlook with no accounts setup, how does it work, any testimonies?

Later,

Offline jvels

  • ***
  • 130
    • http://vels.dk
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #23 on: June 29, 2006, 04:25:10 PM »
Hi

Does anyone know what to do when I get this error:





It seem to be something with the postgresSql..?

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #24 on: July 02, 2006, 12:35:37 AM »
After much muking around, I have managed to install this but how do I administer it.

I can add new users from the server-manager and log them in OK but I cannot login as admin. Do I perhaps need to go back to the basie SME setup and reassign the "admin" user password ?

Thanks
Peter
...

Offline jvels

  • ***
  • 130
    • http://vels.dk
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #25 on: July 02, 2006, 12:37:36 AM »
Quote from: "p-jones"
After much muking around, I have managed to install this but how do I administer it.

I can add new users from the server-manager and log them in OK but I cannot login as admin. Do I perhaps need to go back to the basie SME setup and reassign the "admin" user password ?

Thanks
Peter


Hi

Can you please post how you install ox?

Best Regrads
Jesper Vels

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #26 on: July 07, 2006, 11:41:22 PM »
Jesper

I downloaded all the rpm then installed with rpm -Uvh --nodeps --force *.rpm and shown above in this posting.

Rgds
Peter
...

projects in open-xchange
« Reply #27 on: July 14, 2006, 11:58:30 AM »
Hi,

The installation of Open-xchange went on fine.

But I cannot create a project and save the same after loging in to open-xchange. It shows an error "- CODE NOT EXISTS !!!

any pointer on how to overcome this

Thanks in advance

Veeresh

projects in open-xchange
« Reply #28 on: July 17, 2006, 06:38:16 AM »
Hi,

Could anybody confirm if they have successfully used projects in open-xchange on sme7. I am not able create projects in my installation.

Planning to do a complete reinstall or should I wait for a update.

thanks in advance

Veeresh

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #29 on: July 20, 2006, 04:59:45 PM »
Veeresh,

ox is working for me. See my last post.

Stefan
And then one day you find ten years have got behind you.

Time, 1973
(Mason, Waters, Wright, Gilmour)

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #30 on: July 20, 2006, 05:53:49 PM »
Vincent,

there's still one point: If I create a user via server-manager AFTER installing open-xchange, this user has a broken ox-gui. Only the portal icon appears.

All users are correctly transferred if their accounts already exist before the installation. Adding the user manually tu the oxdatabase results in SQL errors.

The only way is to initall_ox. That's not really practicable - all data is gone afterwards.

Do you have an idea to fix this?
And then one day you find ten years have got behind you.

Time, 1973
(Mason, Waters, Wright, Gilmour)

Open Xchange login error!!
« Reply #31 on: August 11, 2006, 10:37:27 PM »
Hello

I copied all files from http://smeserver.free.fr/ox/ox7/
Installed with: rpm -Uvh --force --nodeps *.rpm
I have a server panel and can see added users
However when I go to login recieve following error above login box

Can not build up Socket!
SessionD running?

Do I need to update files or change config somewhere?

RF
...

More Errors!!!
« Reply #32 on: August 11, 2006, 10:43:27 PM »
Hello

Adding to my previous post. Have restarted server and now when I attempt to login I get the following message.

ERROR: Session doesn't exist

I have obviously stuffed up somewhere Can anyone lead me to an answer
 
RF
...

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #33 on: August 11, 2006, 10:56:25 PM »
Hello

In one of my previous posts I stated that I downloaded from

http://smeserver.free.fr/ox/ox7/

I actually downloaded from the site below

http://smeserver.free.fr/files/index.php?dir=open-xchange/ox7/

RF
...

poe

webmail
« Reply #34 on: September 04, 2006, 02:46:25 PM »
I've just installed OX.
After finding oxinitall and ressetting the LDAP it seems to work.
EXCEPT the mail part!!!!
On the Portal page I see that I have mail, I can access it through Horde, but when i try to access it using the OX webmail it hangs indefinately trying to authenticate.

Please help

backup_ox / restore_ox
« Reply #35 on: October 17, 2006, 08:03:02 PM »
Question: Is anybody successfully using backup_ox/restore_ox on SME 7.0? The default scripts from Vincent are not working for me.

Thx in advance
stefan
And then one day you find ten years have got behind you.

Time, 1973
(Mason, Waters, Wright, Gilmour)

OPEN-XCHANGE BROKEN AFTER UPDATE!!
« Reply #36 on: October 19, 2006, 05:52:19 PM »
I did an update with the newest rpm's from vincent. Right now

--> open-xchange is broken
--> backup didn't work
--> ldap destroyed

It is not possible to restore the ldap in the way I described above in the thread. If anybody has any idea to restore or to build up a new ldap, I'm heavily interested.

I cannot recommend open-xchange for production use, as long the backup/restore feature and the update feature are not working!!

Vincent, please inform if these bugs are fixed.
And then one day you find ten years have got behind you.

Time, 1973
(Mason, Waters, Wright, Gilmour)

OPEN-XCHANGE AND LDAP FIXED AFTER UPDATE
« Reply #37 on: October 20, 2006, 03:48:59 PM »
Well, to get back on the way:
1.) After performing the update, I removed step by step every single rpm which I had downloaded from http://smeserver.free.fr/Files/open-xchange/ox7/. Command: rpm -e alldownloadedrpm's --nodeps.
2.) I deleted manually all information of ldap, psql and open-xchange on the server.
3.) I re-installed all downloaded rpm's with yum localinstall.
4.) I fixed the rebuild_db.sh file.
5.) run initall_ox
6.) run scan_users.sh
7.) re-enter all passwords of every user in the server-manager.

There we go - open-xchange works.

Unfortunately all previous in ox stored information is gone. Again my question: does anybody work successfully with ox_backup and ox_restore? Here's the error message when starting the backup:

[root@warp sbin]# backup_ox
config file testing succeeded
pg_dump: [Archivierer (DB)] Verbindung zur Datenbank »openexchange« fehlgeschlagen: FATAL:  IDENT authentication échouée pour l'utilisateur "openexchange"
And then one day you find ten years have got behind you.

Time, 1973
(Mason, Waters, Wright, Gilmour)

Offline fpausp

  • *
  • 728
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #38 on: October 26, 2006, 08:21:12 AM »
Hi,

A few days ago i installed ox7 and all worked fine, after a restart of the server i got:

ERROR: Session doesn't exist

???


fpausp
Viribus unitis

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #39 on: October 26, 2006, 05:04:23 PM »
fpausp,

first try a scan_users.sh. Then re-confirm all user-passwords in the sme server-manager. Login in ox with username and password. If this don't work, please be patient. The last days I fixed the most important scripts of vincent. I'll try to write a how-to-install-ox for sme in the next days.

stefan
And then one day you find ten years have got behind you.

Time, 1973
(Mason, Waters, Wright, Gilmour)

Offline fpausp

  • *
  • 728
Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #40 on: October 27, 2006, 08:49:12 AM »
Hi Stefan,

A workinig Howto would be nice.


regards
fpausp
Viribus unitis

"unknown option to 's'
« Reply #41 on: November 23, 2006, 11:30:29 PM »
Hi

Just in case anyone else has this problem. LDAP server configuration with Open-Xchange caused an eror with the rebuild of the database from scan_users.sh. The error message was "unknown option to 's' line 3. We track it down to the abbreviation "P/L" (short for "Pty Ltd") in the directory's company name.
The SME std LDAP configuration does not have this problem.
Regards

Gordon............

Re Missing Fragment
« Reply #42 on: December 10, 2006, 06:00:34 AM »
Hi
Anyone who is using Open-Xchange on SME ver 7 please check if you have a fragment called S99syncSysFiles in /etc/e-smith/events/actions it is called by code in the actions/ox..... directories. I can not find it on 2 independant systems and may not be required on in use.

TIA
Regards

Gordon............

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #43 on: December 11, 2006, 06:53:40 PM »
compsos,

I don't have this fragment in my installation. What version of open-xchange are you using? Mine is sme7-open-xchange-0.8.2.1-58.noarch.rpm.

stefan
And then one day you find ten years have got behind you.

Time, 1973
(Mason, Waters, Wright, Gilmour)

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #44 on: December 11, 2006, 10:24:16 PM »
Stefan

I do not have it either, but I found links to it (orphaned of course) in the /etc/e-smith/events/ox...... directories. I have now checked 3 other installations and they are all the same with a !S99syncSysFiles link.
Gordon
Regards

Gordon............

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #45 on: December 12, 2006, 09:21:32 AM »
Gordon,

you're right. See below:

[root@warp e-smith]# find -name S99sync*
./events/ox-send-mail/S99syncSysFiles
./events/ox-add-alias/S99syncSysFiles
./events/ox-modify-mail-user/S99syncSysFiles
./events/ox-modify-mail/S99syncSysFiles
./events/ox-del-alias/S99syncSysFiles
./events/ox-sendmail-forall/S99syncSysFiles
./events/oxuser-create/S99syncSysFiles
./events/ox-modify/S99syncSysFiles

The link: lrwxrwxrwx  1 root root 23  2. Nov 10:29 S99syncSysFiles -> ../actions/syncSysFiles does not exist.

Would be nice to know, what it should be good for.

stefan
And then one day you find ten years have got behind you.

Time, 1973
(Mason, Waters, Wright, Gilmour)

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #46 on: December 12, 2006, 10:23:43 PM »
I hope Vince is watching the thread as he is probably the only one that knows!

Also have modified any of his scriipts that call
'service ldap ....'
'service tomcat...'
'service postgresql...
'service openxchange...'
to
'/etc/rc7.d/S.....' as the unsupervised service call especially on ldap runs an out of control service and fills the logs.
Regards

Gordon............

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #47 on: December 13, 2006, 11:42:56 AM »
There are some other funny things also...

restore_ox:    [ -x /etc/rc.d/init.d/oxserve-scandir ] && /etc/rc.d/init.d/oxserve-scandir start 2>&1 >/dev/null
restore_ox:    [ -x /etc/rc.d/init.d/oxserve-index ] && /etc/rc.d/init.d/oxserve-index start 2>&1 >/dev/null

There are a few faults in the scripts. In my installation there's no oxserve-scandir either oxserve-index. I mentioned these things in my messages in the past.

I told this Vincent already. May be in a newer version this things are fixed?
And then one day you find ten years have got behind you.

Time, 1973
(Mason, Waters, Wright, Gilmour)

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #48 on: December 13, 2006, 12:36:16 PM »
Yes I had seen those. Just not sure what to do with some of these orphaned scripts.

When it works it seems a great product but can be problematic when there are wild cards in the scripts.
Also have adjusted the template for the data base to reflect the local language, and date format. Some maybe interested to adj the default email folders so as it stays in tune with Horde. This is done in the
/opt/openxchange/etc/webmail/webmail.properties file.

Have you tried it on 7.1A. Seems we have some new issues with openldap.

Cheers
Regards

Gordon............

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #49 on: December 13, 2006, 01:26:35 PM »
gordon,

please tell me the version of your ox-installation. Mine is sme7-open-xchange-0.8.2.1-58.noarch.rpm. While users are working with ox, no problems occured. Backup and restore are working, I tested both successfully. One have to be extremly careful restoring a backup to a newer ox-version. The server is running with SME 7.0. All updates installed.

cheers

stefan
And then one day you find ten years have got behind you.

Time, 1973
(Mason, Waters, Wright, Gilmour)

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #50 on: December 13, 2006, 10:16:54 PM »
Hi Stefan

SME ver 7.0 (except one system on 7.1)
OX ver 0.8.2.1-58

This is the list of scripts that I have adjusted for our purposes

(service calls changed to /etc/rc7.d/S...)
realinitall_ox
insert_ldap.sh
backup_ox
restore_ox

(DB Language to en_AU)
10initbase

(Added AUD)
currencyformat

(Language to EN)
loginsme.pm

(tunable settings for calendar)
calendar

(Changed EN format to dd/MM/yyyy)
dateformat

(DEFAULT_PREF_LANG="EN")
admintools.conf

(changed default folders to sync with Horde)
webmail.properties

When you dig around the choices are awesome just a case of finding them.

Cheers
Regards

Gordon............

---rv---

Re: OPEN-XCHANGE AND LDAP FIXED AFTER UPDATE
« Reply #51 on: December 16, 2006, 11:38:28 PM »
Hi,
I'm having trouble beetween OX and SME'LDAP.
Can you give me more explanation on point 2 and 4 :
Quote from: "SchulzStefan"
Well, to get back on the way:
1.) After performing the update, I removed step by step every single rpm which I had downloaded from http://smeserver.free.fr/Files/open-xchange/ox7/. Command: rpm -e alldownloadedrpm's --nodeps.
2.) I deleted manually all information of ldap, psql and open-xchange on the server.
3.) I re-installed all downloaded rpm's with yum localinstall.
4.) I fixed the rebuild_db.sh file.
5.) run initall_ox
6.) run scan_users.sh
7.) re-enter all passwords of every user in the server-manager.
There we go - open-xchange works.

Thanks
rv

---rv---

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #52 on: December 17, 2006, 12:57:37 AM »
Every things ok now :
I just have to fill up every line in the SME's LDAP panel (Service, Société, Adresse, Ville, Téléphone), and run
/usr/local/open-xchange/sbin/initall_ox
rv

york

GPL ? GPL + CC ?
« Reply #53 on: December 17, 2006, 06:22:52 PM »
Hello Everyone,

As per the OX Community site, starting version 0.8.2-1 onward there are three license models: Server Pack, Web Pack, and Convenience.  The differences are, and I quote the OX site:

"The difference between the Convenience, Server, Web packs is the license form. The Convenience Pack is licensed under GPL and CC. The Server Pack is pure GPL. The Web Pack is under the Creative Commons by nc-sa."

http://www.open-xchange.com/EN/developer/download.html

--

My question to you all (and perhaps Vincent in particular), is that which "pack" was the SME RPMs based upon?

The reason why I want to find out more about which license model that we are dealing with here is because I intended to use it for the company, and the last thing I want to do is to violate the license agreement.  Therefore whether the SME packages [prepared by Vincent] was taken from the GPL pack determines whether I'll actually use OX or stay with the existing W2K3 Small Business Server.

If anyone can give me a hint that will be greatly appreciated.  Thank you in advance.

P.S.: I know, M$ is evil.  Unfortunately OX is not a lot cheaper yet only covers part of what W2K3 SBS has to offer.  I really want to replace M$ with Linux but I have to make a sound case to make sure my boss will buy-in.  It's just sad that OX decided to mess up with the community edition by introducing the new (and confusing) licensing models ...

Regards,

/YC:yc

centreit

Licensing
« Reply #54 on: January 03, 2007, 10:39:53 AM »
York,

The packages vincent has built are based on the Web Pack and the Server Pack (The convenience pack is just these two combined).

The full function of OX is included in the Server Pack (GPL Licence) but it does not include any of the stylesheets, icons or images. The Web Pack is nothing but the style sheets, icons and images that are owned by Open-Xchange and licensed under the Creative Commons license. There is nothing stopping you using the Web Pack 'within' your company but you are not allowed to use it if you are re-selling Open-Xchange (eg. Groupware or email hosting).

Re-creating your own style sheets and images isn't too hard, it will require about a week straight of work and requires fairly good knowledge of CSS. Looking at how the web pack is done is a good way to start when creating your own theme (but don't use it as a template as this would be breaching the CC).

Regards,

Daniel

york

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #55 on: January 03, 2007, 02:45:00 PM »
Hello Daniel,

> Re-creating your own style sheets and images isn't too hard, it will
> require about a week straight of work and requires fairly good
> knowledge of CSS.

Thanks for the info.  Frankly I am not good at these kind of things so I guess the W2K3 SBS is here to stay then.  Thanks again.

Regards,

/YC:yc

york

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #56 on: January 03, 2007, 03:04:58 PM »
Hello Everyone,

Actually to follow up on my own post above, I wonder if anyone is interested in a bounty to create the CC part of OX such that our company can use OX freely?  And if so what is the ballpark figure that we are talking about?  Of course we can't afford to pay too much given the size of our firm (just look at the fact we all revolve around the one and only W2K3 SBS in the office for our daily operation and you can imagine the size of the company. :-)

My email address is: york at 9675 dot ca.  Thank you very much.

Regards,

/YC:yc

centreit

Web Pack
« Reply #57 on: January 04, 2007, 03:07:31 AM »
York,

Maybe we could create a web-pack that ties in a bit more with the look and feel of SME and is released under the GPL.

Regards,

Daniel

york

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #58 on: January 04, 2007, 07:20:58 PM »
Hello Daniel,

This is a good idea - either a bounty or to release as GPL will do the trick for us.

Assuming we are now exploring the GPL route, as I mentioned before I am not good at these kind of stuff (i.e. CSS, graphics etc.), therefore I can offer the following instead of "my service":

- 10G +/- of storage space.
- Bandwidth to host the server on the Internet.
- Perhaps a groupware (such as eGW on WAMPP etc.) for collaboration.
- On-going storage space and bandwidth for general public download.

Unfortunately other than these I can't think of anything else I can contribute to the project.  What do you think?

Thank you very much.

Regards,

/YC:yc

york

Great news on Open-xchange in sme6/7
« Reply #59 on: January 11, 2007, 03:03:11 AM »
O.K., I see that perhaps the GPL route is not all that attractive to many ... How about a bounty to re-create the CC part of the community OX package (called The Web Pack, I believe)?    Please contact me at: y o r k at 9 6 7 5 dot c a.

Thank you very much.

Regards,

/YC:yc