Koozali.org formerly Contribs.org

yum update: imapfront-auth problems

djaco

yum update: imapfront-auth problems
« on: March 09, 2006, 01:36:31 PM »
Hi all.

After a "yum update" the IMAP clients could not login. The messages in /var/log/imap/current were like this:

@40000000441006e22fb39604 tcpserver: ok 1916 :10.0.0.11:143 :10.0.0.62::1195
@40000000441006e2326c8fcc imapfront-auth[2070]: * NO $CVM_SASL_PLAIN is not set
@40000000441006e2337aa46c 2006.03.09 10:43:36 LOG5[1916:1024]: Using 'imap' as tcpwrapper service name
@40000000441006e234dec84c 2006.03.09 10:43:36 LOG5[1916:1024]: stunnel 3.26 on i386-redhat-linux-gnu PTHREAD+LIBWRAP with OpenSSL 0.9.6m [engine] 17 Mar 2004
@40000000441006e234e20084 2006.03.09 10:43:36 LOG5[1916:1024]: imap connected from 10.0.0.62:1195
@40000000441006e2375d06ec 2006.03.09 10:43:36 LOG3[1916:1024]: Unexpected socket close (fdgets)
@40000000441006e2375d6c7c 2006.03.09 10:43:36 LOG3[1916:1024]: Protocol negotiations failed
@40000000441006e2376b62b4 tcpserver: end 1916 status 0

The relevant packages updated were:
03/09/06 11:20:01 Updated: cyrus-sasl.i386
03/09/06 11:20:01 Updated: stunnel.i386
03/09/06 11:20:01 Updated: e-smith-imap.noarch
03/09/06 11:20:01 Updated: e-smith-email.noarch
03/09/06 11:20:01 Updated: dovecot.i386
03/09/06 11:20:01 Updated: e-smith-mailfront.noarch
03/09/06 11:20:01 Updated: cyrus-sasl-md5.i386

Logging in manually with telnet gave:

telnet 10.0.0.11 143
Trying 10.0.0.11...
Connected to 10.0.0.11.
Escape character is '^]'.
* NO $CVM_SASL_PLAIN is not set + stunnel

Connection closed by foreign host.


I tried to set CVM_SASL_PLAIN manually:

echo cvm-local:/var/lib/cvm/cvm-unix-local.socket \
 > /var/service/smtpfront-qmail/env/CVM_SASL_PLAIN

, but didn't seem to fix it.

I worked around a temporary solution by disabling POP and IMAP access from Internet in the e-mail settings panel. This way users in the local network can log into the IMAP accounts, but the problem with imapfront-auth is still there.

Any suggestions would be appreciated.

Thanks,
David

Offline wellsi

  • *
  • 475
    • http://www.wellsi.com
yum update: imapfront-auth problems
« Reply #1 on: March 09, 2006, 11:18:40 PM »
Please raise a bug report in the Bug Tracker - against 6.x
............

Offline mrjhb3

  • *
  • 1,188
    • John Bennett Services
Re: yum update: imapfront-auth problems
« Reply #2 on: March 11, 2006, 05:16:50 AM »
Quote from: "djaco"
Hi all.

After a "yum update" the IMAP clients could not login.


After the yum update, did you do a signal-event post-upgrade ; signal-event reboot?

JB
......

Offline wellsi

  • *
  • 475
    • http://www.wellsi.com
yum update: imapfront-auth problems
« Reply #3 on: March 13, 2006, 09:38:32 PM »
............